pLa1sheR Admin
Posts : 190 Join date : 2010-01-10 Age : 31 Location : Macedonia
| Subject: Prodhohet makina e parë “Made in Albania” Thu May 20, 2010 2:04 am | |
| Do të flasim pak per zbuluesin dhe projektuesin e nje makine vertet 100% shqiptare, i cili eshte Petrit Ymeri, i cili jeton ne Cërrik. Ai gjithcka ka vene ne pjeset e saj i ka mbledhur ku ka mundur, madje dhe ne koshat e mbeturinave, duke marr llamarina dhe pjese te gjuajtura, por qe shpikesit tone ia nevojitur. Makina kabrio e projektuar nga ai, është e një kubature minimale, por është shumë e përshtatshme për trafik të dendur dhe mbi të gjitha është automjeti i parë “Made in Albania”.“Ideja ka ardhur nga eksperienca ime në punë. Shpesh mendoja se si mund të arrija të bëja një gjë të bukur, të mirë”, thotë Petriti."Kjo është makina e dytë që kam bërë. Një e kam shitur në Belsh, të cilën pronari e përdor për gjah”, tregon Petriti.Ky mjet komod, i sigurt i bërë me dashuri mbi të gjitha duke pasur parasysh ata që kushtet ku eshte krijuar, eshte me te vertete nje shpikje dhe krenaria e fundit industriale, pasi mban targat AL. / pLa1sheR / | |
|