psyCh0naut Admin
Posts : 94 Join date : 2010-01-10 Age : 32 Location : KOSOVO
| Subject: Poezi dashurie ne gjuhen Shqipe Wed Jan 20, 2010 12:59 pm | |
| Poezi dashurie ne gjuhen Shqipe
Hape zemrën të hyj mbrenda mbylle shpejt se u qmenda dora shkruan zemra ndikon theje letrën nese mendon
Ndëgjo zemrën time po të thotë të vërtetën se për ty jam gati ta japë edhe jetën
Me pare e pa pare du një vajz shqiptare se parët i kamë vetë atëhere jamë mbret
Hape zemrën dhe vajto hape dritarën dhe shiqo hape letrën dhe lexo të kamë në zemër mos harro
Malli për ty zemrën ma kalli eja te unë një puthje ta fali puthja ime e ëmbël si qershi kur të më puthish mua e kupton fjalën dashuri
Moa qaj zemra ime s’dua ti shohë sytë me lotë ti me pate në dorën tande po nuk dite mem mbajt
Në kalendar ditët si shoh unë vdes e ti jeto si nuk frigohesh prej perendisë ka me të mallku zjarri dashuris
Dashuria është akullore që zemrën ta freskon por është edhe zjarr që zemrën ta pervlon
Nëse ndahem nga ti do të qaj ditë e natë do ta mallkoj nanën që me lindi pa fatë
Buzët ti afrova zemrën ta dhurova e di qe s’gabova që në ty u dashurova
Do të puthi ëmbël që gjatë të më kujtosh nëse ndonjë herë largohesh përsëri të më kërkosh
Ti më bën akull ti më bën zjarr ti po më mbyt ti po më ngjall
Kur bisedoj me të dashurën krejt i harrojë pa ty nuk vdes as s’mund të jetoj
Në këtë natë të qetë fryen një erë e lehtë e kujtoj të dashurën por në zemër me vretë
Pse të dua kaq shumë unë as vetë se di ndoshta me kanë dehur puthjet qe mi dhurove ti
Dashuria është detë e ç’do kush mund të zhytet por ai qe s’din te notoj edhe mund të zhytet
Shyqyr që shkove e qafen e thefsh syt mos ti pafsha e kurrë mos u kthefsh
Të dua të dua deri sa të vdes sa më do ti mua përgjigjen e pres?
ç’ka donë me të thanë ç’ka donë me të tregu ç’ka donë më tepër se fjalën të du
Dashuria fillon me puthje e mbaron me lotë ai që e ka provu më nuk e duron dot
Nëse ke sy shiqom nëse ke vesh ndëgjom nëse ke shpirt sherom nëse ke zemër dashurom
Fjala është fjalë besa është besë mos mendoni vajza se dashuria është interes | |
|